JVE Communicatie  (JVEC) :   Introductie
journalist freelance journalist freelance bedrijfsjournalist freelance wetenschapsjournalist

Wilt u meer informatie?
Stuur een
e-mail

Bent u via een omweg op deze pagina beland? Dan vind u hier het hoofdmenu van de website van JVE Communicatie

 


Bedrijfsjournalistiek:
De aardgasbehandelings- installatie van Noordgastransport wordt sinds kort bestuurd met een integraal systeem voor procesbesturing en -beveiliging van Honeywell, en een fabrieksnetwerk van het type Foundation Fieldbus.
> voorbeeldartikel


 

Business-journalistiek
Lean manufacturing: Door een afslankkuur, waarbij alle bronnen van verspilling uit uw bedrijfsprocessen worden verwijderd, verandert uw bedrijf van een logge dinosaurus in een slanke gazelle. Werkt dat, en waar komt dit idee vandaan
?
> voorbeeldartikel


 

Wetenschapsjournalistiek
Een confocaal scannende laser microscoop (CSLM) geeft een goed beeld van de microstructuur van voeding. Het zetmeel is in dit plaatje groen gekleurd, complexen van eiwitten en suikers paars.
(foto NIZO food research)
> voorbeeldartikel


  


Welkom op deze site

Deze site is bedoeld als eerste kennismaking met JVE Communicatie (JVEC) en Dr Ir Jaap van Ede.

JVEC is een al meer dan twintig jaar bestaand ZZP-bedrijf op het gebied van heldere bedrijfscommunicatie, journalistieke producties, bedrijfsjournalistiek, onderzoek op het gebied van manufacturing, en het ontwikkelen van kennisplatforms op het gebied van bedrijfsprocesverbetering.

Hoewel deze website nog steeds vrij goed de activiteiten van Jaap van Ede en JVEC weergeeft, zijn de publicatie-voorbeelden en de site zelf sterk verouderd. Het ontbreekt aan tijd om de inhoud actueel te houden.

Dr Ir Jaap van Ede, ook bereikbaar via linkedin, is hoofdredacteur en eigenaar van procesverbeteren.nl en business-improvement.eu. Op deze sites vindt u veel recente publicaties van zijn hand!


Core-business

Core-business van JVEC is het in kaart brengen en analyseren van ingewikkelde zaken (zoals bedrijfsproces-verbetermethoden en het effect daarvan), waarna de bevindingen worden verwerkt tot publicaties en case-studies in vakbladen, bedrijfs(journalistieke) uitgaven, en artikelen op websites.

De rode draad in de activiteiten van JVEC is het analyseren en in kaart brengen van nieuwe (business-)ontwikkelingen, mogelijkheden en/of onderscheidende eigenschappen. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om manufacturing-methoden zoals Lean of Six Sigma, automatiseringsvraagstukken, bedrijfsprocesverbetering, change management en procestechnologie.Opdrachtgevers en aandachtsgebieden

Opdrachtgevers van JVEC zijn onder meer uitgeverijen (vakbladen) en bedrijven.

Bij JVEC bent u aan het juiste adres voor
journalistieke en commerciŽle publicaties voor vakbladen, websites, bedrijfsuitgaven, persberichten, productpromoties, reclamemateriaal etc.

Aandachtsgebieden zijn: Waarom JVEC?

Vakkennis

  • De oprichter van JVEC, Dr Ir Jaap van Ede, is gepromoveerd in de wiskunde en natuurwetenschappen.
     
  • Jaap van Ede heeft meer dan 20 jaar ervaring als (bedrijfs)journalist in de volgende vakgebieden: logistiek, bedrijfsprocesverbetering, change management, industriële automatisering, procestechnologie, natuurwetenschappen.
     
  • JVEC verzorgt publicaties in zowel het Nederlands als in het Engels

Heldere publicaties

  • Jaap van Ede heeft 20 jaar ervaring (als wetenschaps- en bedrijfsjournalist) in het inzichtelijk weergeven van complexe informatie.

Referenties

  • JVEC werkt voor gerenomeerde uitgeverijen zoals Reed-Elsevier en SDU en voor bekende bedrijven zoals Verkade, Honeywell en Wonderware. Zie voor meer referenties JVEC Bedrijfspublicaties.

 

Terug naar intro
© C.J. van Ede 1997-2014
Nederland (Holland)
Disclaimer
  Laatste update:
  09-09-2014
E-mail